DE EEKHOORN

noten zuidvruchten en natuurvoending

Welkom in onze webwinkel!

Recept: ItaliŽ kippen bout uit de oven


Aantal personen: 2 pers
Bereiden: 80 min

Kippenbout oven

Informatie over bereiding

·         Bereidingstijd: ongeveer 80 minuten

·         Personen: 2

·         Herkomst: Italië

·         Categorie: Kipfilet

·         Recept van: Curtis de Graaff

·         Extra benodigdheden: Braadslede of ovenschaal bedekt met een bakmatje

Ingrediënten

·         2 flinke kippenbouten

·         Één halve citroen

·         Twee teentjes knoflook

·         200 gram salade, voorgesneden geeft de voorkeur

·         150 gram tomaatjes

·         3 el saladedressing, peper en zout

We beginnen met het voorverwarmen van de oven. De oven kan voorverwarmd worden op 220 graden. Terwijl de oven vast opwarmt beginnen we met het voorbereidingen voor de kippenbout. Zowel de citroen als de knoflook teentjes kunnen in plakjes gesneden worden. Houdt hierbij een dikte van ongeveer 5mm aan.

Nu alle voorbereidingen getroffen zijn kunnen we de kippenbout gaan wassen. Gebruik hiervoor koud tot lauw water en droog de kippenbout vervolgens af met keukenpapier. Vervolgens wrijven we de kippenbout in met olijfolie, kokosolie of welke olie u het liefst gebruikt. De geoliede kip kan op de braadslee of ovenschaal geplaatst worden. Probeer de kip zo mooi mogelijk in het midden te plaatsen. Nu de kip erin ligt kunnen we de knoflook en citroen over de kippenbout strooien. Verder kunt u peper en zout naar eigen inzicht en smaak toevoegen. Weet dat u altijd later nog extra kunt toevoegen.

Ten slotte kan de kippenbout de oven in. De kippenbout zal afhankelijk van de grootte in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar bakken/bruinen. Het is aan te raden de kip tussentijds nog een keer met het bakvet te bestrijken, zodat de kip niet uitdroogt. Wanneer de kippenbout klaar is kun je de kip serveren met de salade gemixed met tomaatjes en slasaus.

Tip: Serveer de kippenbout met lekkere frieten of rijst.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het