DE EEKHOORN

noten zuidvruchten en natuurvoending

Welkom in onze webwinkel!

Recept: aubergine rst


Aantal personen: 4 pers
Bereiden: 1.15

Aubergine is de vrucht van een tropische plant, afkomstig uit Azië. Behalve tomaat, paprika en peper is het een van de populairste vruchtgewassen uit de nachtschadefamilie. De prachtige ovalen vorm doet een beetje denken aan eieren. In de volksmond heet de groente dan ook 'eierplant'. Britten, wiens constitutie het niet lijkt toe te laten om franse klanken te produceren, houden tot op vandaag vast aan de benaming 'egg plant'.

Vrucht als groente. De aubergine is een heerlijke vrucht die tot groente gerekend wordt. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos gevarieerd worden. Bovendien zitten ze boordevol gezonde voedingsstoffen. Als men aan aubergines denkt, denkt men aan de Mediterrané, Moussaka en olijfolie. Dit heerlijke product is ook van Nederlandse bodem verkrijgbaar.

Een prettig idee dat de kwaliteit van de Nederlandse aubergine gegarandeerd is. Haal de Mediterrané van de Hollandse bodem in huis en geniet onbezorgd! Je kan aubergine koken, stoven, bakken en frituren. Snijd de vrucht niet te lang op voorhand, om oxidatieverschijnselen tegen te gaan (het witte vruchtvlees wordt snel bruin).

Tip: voor het bakken of frituren kan je de plakken aubergine bestrooien met wat zout (onttrekt het vocht en daarmee ook de bitterstoffen) en dep ze na 30' droog.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het