DE EEKHOORN

noten zuidvruchten en natuurvoending

Welkom in onze webwinkel!

Recept: Nectarine smoothie.


Aantal personen: 4
Bereiden: 10 min

Nectarine heeft het voordeel minder kwetsbaar te zijn dan perzik. De smaak van nectarines wordt over het algemeen minder fel gewaardeerd dan die van perziken, maar een enkele hap uit een goedgerijpte, zoete nectarine kan de hiërarchie der steenvruchten heftig door elkaar schudden. Nectarine is een mutant van perzik. Geen mensenwerk dus maar een spontaan opgetreden afwijking in het genetische erfgoed. Een van de fouten bij de informatieoverdracht had betrekking op de textuur van de schil. De genetische code die de cellen op dwingende wijze verzoekt om een zachte schil met donsachtige haartjes te construeren werd toevallig herschreven. In plaats daarvan stond er: "gelieve voortaan een gladde schil aan te maken". Of iets in die aard.

Hoe dan ook, het nieuwe script werd een succesverhaal. Nectarines zijn niet alleen beter bestand tegen een stootje, hun bleke vruchtvlees kan de vergelijking met perzik goed doorstaan.

 smoothie.Ingrediënten2,5 deciliter melk  mag ook soja of rijstmelk zijn350 gram citroensorbetijs 1 rijpe mango 2 rijpe nectarines

Schil de mango en de nectarines. Verwijder de pitten en snijd de vruchten in stukjes. Schenk de melk en het ijs in een keukenmachine of mengbeker en werk het geheel door elkaar. Voeg geleidelijk de mango en nectarines toe en pureer alles tot een gladde en luchtige smoothie.

 Recept: Varkensschnitzels met nectarines en amandelenHoofdgerecht, 4 personenDeze saus kan ook geserveerd worden bij varkensrollade, varkensoesters of bij fricandeau. Wrijf rollade of fricandeau in met mosterd. Het gaat dan niet zozeer om de smaak-afgifte aan het vlees, maar meer om het effect van het zacht maken, door de zuren in de mosterd. In plaats van nectarines kunnen ook perziken worden toegevoegd. Ontvel déze echter wel. Kies voor een milde mosterd of neem een kleinere hoeveelheid scherpe mosterd, maar neem liever geen grove mosterd voor dit gerecht.Ingrediënten4 varkensschnitzelspeper, zoutbloemboter om te bakken4 nectarines1,5 dl sterke bouillonflinke scheut Noilly Prat (droge vermouth)1 dessertlepel mosterd2 eetlepels gepelde pistaches2 takjes peterselie of korianderBereidingWrijf de schnitzels in met zout en peper en bestuif beide zijden van het vlees met bloem. Verhit boter in een ruime koekenpan en bak het in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Halveer intussen de nectarines, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in parten. Neem het vlees uit de pan, houd het warm en blus de bodem van de pan met de bouillon. Roer de aanbaksels los en schenk de Noilly Prat in de pan. Voeg mosterd toe, roer glad en warm de partjes nectarine in de saus. Hak de peterselie of koriander grof. Serveer de varkensschnitzels met de saus, bestrooid met de pistaches en peterselie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het