DE EEKHOORN

noten zuidvruchten en natuurvoending

Welkom in onze webwinkel!

Recept: Aardappelen met kervel en peterselie


Aantal personen: 2
Bereiden: 15 min

Aardappel is een genoegzaam bekend gewas dat in de 16e eeuw uit het Amerikaanse continent werd geÔmporteerd en vanaf de 18e eeuw in Europa een ware bevolkingsexplosie heeft mogelijk gemaakt dankzij massale en zeer efficiŽnte verbouwing. Door ťťnzijdige selectie en een ver doorgedreven monocultuur werden de meest courante rassen echter uiterst ziektegevoelig (zie bintjes).

In de traditionele landbouw heeft de aardappel de laatste decennia dan ook bepaald geen onschuldige naam gekregen wat betreft het gebruik van pesticiden, van bemesting en van chemische (na-)behandelingen. Voor zover men nog van residuís kan spreken staat vast dat de belangrijkste lichamelijke brandstof van de Westerse mens een reservoir is geworden van vreemde (synthetische) stoffen en zo heeft bijgedragen tot de vervuiling van ons leefmilieu en ons stofwisselingssysteem.

Aardappelen met kervel en peterselie 

  • 500 g aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels versgehakte kervel
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  1. Schrob de aardappelen schoon.
  2. Verwarm de olijfolie en bak de aardappeltjes op een matig vuur bruin.
  3. Voeg een bodempje water toe en laat ze gaar stoven (ongeveer 15').
  4. Zorg ervoor dat al het water verdampt.
  5. Draai het vuur uit en meng de aardappelen met de kruiden

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het