DE EEKHOORN

noten zuidvruchten en natuurvoending

Welkom in onze webwinkel!

Recept: Daikon, rettich of zomerrammenas


Aantal personen: 0
Bereiden:

Daikon, rettich of zomerrammenas is een stuk langer dan zijn soortgenoten. Radijs is een echte voorjaarsgroente, terwijl daikon meer een zomer- en herfstgroente is. Daikon blijkt niet erg geliefd bij de Westerse consument, ook al gebruik men pseudoniemen zoals Chinese of Japanse (reuzen)radijs. Volgt alvast een eerste, bescheiden poging om het negatieve imago op te krikken.

  • Daikon bewaart zeer goed. Het voordeel: je hoeft er niet meteen een oplossing voor te bedenken. Het nadeel: je kan er lange tijd mee verveeld zitten.
  • Daikon heeft weliswaar een waterafdrijvende werking, maar is zonder meer gezond. Het voordeel: dat is een troostende gedachte. Het nadeel: je hoeft niet meer te proeven.
  • Daikon heeft een zachte smaak. Het voordeel: een betere vertering (het smijt niet op, het komt niet meer terug!). Het nadeel: je hebt geen geldig excuus meer, je moet het uitproberen.

Daikon behoort tot de kruisbloemenfamilie en wordt, net zoals bij radijs, raap en rammenas, voor de wortel geteeld. Omwille van de vruchtwisseling wordt de plant echter bij de koolgewassen gerekend. Op tafel is deze groente geliefd als ze geraspt wordt en gemengd met yoghurt/platte kaas en verse peterselie. Smullen maar !

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het